Събития


Празниците в Долината на тракийските царе.
28/08/2015 - 30/08/2015
От 28 до 30 август в град Казанлък ще се проведат Празниците в Долината на тракийските царе. Мероприятието, което е посветено на тракийската култура, ще се състои за 10 пореден път.
ПРОГРАМА
28 август
13.30 ч. „Проблеми и изследвания на тракийската култура“
ИМ“Искра“ Научна международна конференция на траколозите
Емблематично събитие за Празниците в долината на тракийските царе. Национален научен форум на археолози, траколози, учени и експерти, работещи в областта на тракологията и изследвания за траките и техните следи по нашите земи. Място за уникални научни съобщения и открития, атрактивни филми и обмен на различни тези. Предпочитано събитие от журналисти, пишещи по проблемите на тракийската култура, запазена марка за архитектурната ни общественост. Форумът по традиция е съпровождан от поредица съпътстващи прояви, като дискусии, изложби и опознавателни туристически турове.
18.00 ч. „Панаир на тракийските занаяти“ -демонстрации
Ул.“Искра“
Арт срещата на местните творци. Атрактивното изложение събира майстори на различни сувенири и древни тракийски накити, керамика и кожарство, които с всяка изминала година стават все повече, с изключително оригинални творчески интерпретации за отношението към естетиката и красивото на траките. Панаирът се провежда на емблематичната за Казанлък улица „Искра”- предпочитано място за актьори, творци, туристи и приятели на Казанлък. От своеобразния панаир на тракийските занаяти всеки може да си тръгне с незабравим спомен и сувенир от Казанлък. Организаторите предоставят възможност и всеки сам да си сътвори сувенир за спомен

Първи Джаз фест в Казанлък – 29-30-ти август
Първият по рода си джаз фестивал ще се проведе в Казанлък в края на август. Той ще е част от тазгодишната програма на Празниците в Долината на тракийските царе .
Идеята за джаз форума е на известната в миналото певица от квартет „Траяна" и настоящ преподавател по поп музика в музикалното училище „Христина Морфова" в Стара Загора Надя Тончева. Тя е и музикален директор на проявата, която ще се реализира с финансовата помощ на Община Казанлък и на местни спомоществователи, любители на стойностната музика.
В двете фестивални вечери - на 29-ти и 30-ти август, в централната част на Казанлък свои концерти ще изнесат Ангел Заберски- син и неговото трио, Васил Петров, самата Надя Тончева със своя формация, Стоян Янкулов- Стунджи- барабани, Веселин Василев- Еко- бас, Васил Пармаков- пиано, казанлъчанинът Борислав Ясенов, който е флейтист №1 на България и киТърсене