Събития


Министър Танева връчва приза „Агробизнесмен на България’2015”
29/09/2015 - 29/09/2015
В навечерието на 25-ата си годишнина най-големият и авторитетен аграрен вестник у нас в. „Български фермер" ще обяви отличените с приза „Агробизнесмен на България” за 2015-а. Церемонията ще е на 29 октомври от 10.30 часа в пресклуба на БТА. Призът ще връчи министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тазгодишната кампания по излъчване на лауреатите се осъществи с подкрепата на Банка ДСК.

Годишният приз „Агробизнесмен на България” е учреден от в. „Български фермер” и е връчен за първи път през 1991 г. Това е първият и най-авторитетен приз в бранша, връчван от медиите, с който вече 24 години се удостояват най-авторитетните бизнесмени и фирми, постигнали безспорни успехи в аграрния сектор.

Веднага след церемонията ще се проведе дискусионен форум „Износът на агростоки - пробиви и нови възможности". Той е част от кампанията от събития, с която „Български фермер" отбелязва 25-годишнината от излизането на първия брой на вестника (1 ноември 1990 г.) Форумът е организиран със съдействието на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и на Министерството на земеделието и храните.

На връчването на приза "Агробизнесмен на България" и в дискусионния форум ще участват представители на МЗХ, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева, представители на „ИнтелиАгро", БСК, Секторна група Agrofood в Enterprise Europe Network,браншови организации, чиито членове са износители на агростоки, носители на приза „Агробизнесмен на България” за предходни години.Търсене