Събития


Първият коледен фермерски пазар ще се проведе на 20 декември
20/12/2015 - 20/12/2015
На 20 декември Столична община организира първия по рода си коледен фермерски пазар, съобщиха от общината. Той ще бъде разположен в близост до общината, точно на паркинга зад храм-паметник „Александър Невски”. Поканени са всички земеделски производители, които сега излагат собствената си земеделска продукция на организираните фермерски пазари в София.
До този момен в София със съдействието на „Хранкооп” са организирани фермерски пазари на „Римската стена”, квартал „Иван Вазов” и „Младост 1”. По българо-швейцарски проект Българското дружество за защита на птиците пък е инициатор на фермерския пазар в квартал „Борово”.
От общината са отправили покани към земеделците.
Идеята за празничното представяне на фермерите дойде от председателя на фондация „Биоселена” Стоилко Апостолов, който на кръгла маса по проблемите на директните доставки предложи на общинското дружество „Пазари Юг” точно преди Коледа софиянци да имат възможност да си купят домашно приготвени продукти от български стопанства.
С празнични щандове очаквайте производители на мед, мляко и сирене, сушени плодове, билки, хляб, вино, деликатеси, биопродукти и др.Търсене