Събития


АГРОБИЗНЕСФОРУМ – Конкурентно ли е българското земеделие?
15/03/2016 - 15/03/2016
Сдруженията на фермери отварят достъпа към пазари на други държави

„Обединените в сдружения производители имат много по-голям шанс за достъп до чужди пазари” коментира пред Investor.bg Коста Петров, председател на сдружение „Българска праскова“. Според него най-сериозните проблеми на бранша са нелоялната конкуренция от страна на сивия сектор и технологичното изоставане спрямо производителите в Европа.

Коста Петров е сред лекторите на дискусията организирана на 15 март 2016 в Гранд Хотел София - Клуб Investor Агробизнес на тема: „Конкурентно ли е българското земеделие?“.
По време на дискусията ще бъдат обсъдени темите свързани с факторите за растеж на компаниите и тяхната конкурентоспособност. На дневен ред ще бъде поставена пазарната сила на групите производители, финансирането и новите технологии. Специален панел ще дискутира значението на земеделските земи за развитието на сектора.
Сред участниците в дискусията са: Васил Грудев, зам.- министър на земеделието и храните, д-р инж. Кирил Стоянов, началник отдел „Управление на държавните земеделски земи” в Министерство на земеделието и храните, Илиан Георгиев, изпълнителен директор на Българо-американска кредитна банка, Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България, д-р Климент Петров, експерт и консултант и др.
Модератор на дискусията е Иван Нончев, гл. редактор на Bloomberg TV Bulgaria
Форумът ще се проведе на 15 март 2016 г. от 13:00 часа в Гранд хотел София.


За регистрация: investor.bg/club
Клуб Investor се провежда със съдействието на Българо-американска кредитна банка.

Институционални партньори на Клуб Investor са Индустриален Холдинг България, Елана Финансов Холдинг, Audit Advisеrs, Асоциация на земеделските производители в България, Българска Фондова Борса, Ловико Сухиндол и Германо-българска индустриално-търговска камара.Търсене