Събития


Втори фестивал на сиренето ще се проведе в Сливница
14/05/2016 - 15/05/2016
Втори фестивал на сиренето ще се проведе на 14 и 15 май 2016 година в новата спортна зала в Сливница и има за цел да популяризира българското производство и по-специално млечните продукти.

Изложението-базар на производителите ще се проведе под мотото: „От българско, най-българското – бялото злато на България“.

За доброто настроение на гостите, ще се проведе богата артистична и фолклорна програма, надигравания, избор на Мис и Мистър Фестивал, дефиле на участниците, народно веселие, дегустация и конкурс за най-вкусно сирене.

Организатори на събитието са Община Сливница, Асоциация на млекопреработвателите в България, Асоциация на професионалните готвачи, фирма Персонал консулт и Български арт и фолкорен център „Нестия“.

Участници в пресконференцията ще бъдат: Васко Стоилков – кмет на община Сливница, Радостин Ялъмов – заместник-кмет на община Сливница, Ани Иванова – секретар на община Сливница и Христо Станков – председател на Български арт и фолклорен център Нестия. Поканени са и представители на производителите, които ще участват във фестивала.Търсене