Събития


Седмица на занаятите в Обзор
29/08/2016 - 29/08/2016
По традиция всяка година в Обзор пристигат майстори от цяла България, за да участват във фестивала „Обзор на занаятите“. Атрактивното събитие е организирано от кметството на морския град и сдружение „Обзор Арт“ и тази година ще продължи до 29 август. Неговата цел е представяне, запазване и популяризиране на традиционните народни занаяти и изкуства.
Фестивалът стартира с официална церемония, последвана от изпълнения на женска битова група „Згарлийка“ и танцов клуб „Детелина“ от НЧ „ Отец Паисий 1930“ - с. Величково, обл. Пазарджик, които пресъздадоха обичая „Наричане на китки и гадаене на пръстени“.
Централният площад „Свобода“ бе обагрен от пъстрите шатри на занаятчиите, където всеки един майстор предлага ръчно изработените си експонати. Освен настроение и възможност за докосване до занаяти, пренесени от древността до днес и разнообразни красиви изделия от различни материали, пазителите на старите традиции предават на гостите и жителите на морския град пъстротата и уникалността на народното ни изкуство.Търсене