Събития


Открит фермерски пазар „Ден на животновъдите”
28/06/2013 - 30/06/2013
Открит фермерски пазар „Ден на животновъдите” ще се проведе от 28 до 30 Юни 2013 г., на пазара в с. Бял извор – Ардино. Събитието е част от кампания за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., която се осъществява по проект на Министерство на земеделието и храните.

На 9 специално изградени клетки и шатри, предназначени за животните, фермери, ще представят различни видове животни, а посетителите ще имат възможност да се запознаят със спецификите при тяхното отглеждане.

По време на пазара всички заинтересовани лица ще могат да се информират за Програмата за развитие на селските райони. Ще бъдат представени добри и успешни практики с цел да се обмени опит и да се насърчат всички заинтересовани групи да се възползват от предоставеното подпомагане от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Официалното откриване на фермерския пазар ще бъде на 28 юни 2013 г. от 09:00 часа на пазара в с. Бял извор – Ардино. За доброто настроение на присъстващите, ансамбъл от района ще представи богата фолклорна програма, за да развесели жителите и гостите на селцето.

Източник:Фермер.БГТърсене