Събития


Фирми от секторите градинарство и животновъдство в Югоизточна Европа ще получават полезна информация от интернет канали
30/07/2013 - 30/07/2013
Фирми от секторите градинарство и животновъдство в Югоизточна Европа ще имат нови инструменти за получаване на информация за това как могат да се развиват. Чрез интернет сайт, фейсбук страница и канал в мрежата youtube ще се разпространяват данни за услугите, които фермери от Югоизточна Европа ще ползват с цел осигуряване на по-добра конкурентноспособност на стопанствата си.
Проект "Транснационална мрежа за подпомагане на малки и средни предприятия в секторите животновъдство и градинарство – АГРО-СТАРТ" обяви своя уеб страница - http://www.agro-start-see.eu/ , където всички заинтересовани страни могат да намерят информация за проекта, партньорите и иновативните подпомагащи инструменти, които ще бъдат създадени в рамките на проекта. Това съобщи Илияна Драганова, експерт в Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия в Русе, цитиран от "Дневник".
Страницата ще съдържа статии в медиите, секция за сваляне на файлове - протокол за подпомагащи услуги в Югоизточна Европа, пътеводител на добри практики, съдържание на курсовете за електронно обучение, видео материали от ключови събития и др.
На фейсбук страницата на "АГРО-СТАРТ" (https://www.facebook.com/agrostartproject) също може да бъде намерена информация за проекта. Там се очаква да се развият дискусии и да се обменя информация.
На YouTube канала ( http://www.youtube.com/watch?v=G_tb1byTNzs&feature=youtu.be ) ще се качват видео материали от дейностите по проекта.
Проект "Транснационална мрежа за подпомагане на малки и средни предприятия в секторите животновъдство и градинарство - "АГРО-СТАРТ" се изпълнява в рамките на Транснационална програма за сътрудничество - Югоизточна Европа и ще продължи две години - до края на ноември 2014 г. Той се изпълнява в седем държави - Румъния, България, Гърция, Италия, Словения, Република Македония, Албания - от 12 организации. Целта на проекта е да се повиши конкурентоспособността на малките и средни предприятия и да се промотира и улесни иновативното предприемачество.
Източник:
AGRO.BGТърсене