Събития


Международен панаир за селско стопанство и хранително-вкусова промишленост АГРА
24/08/2013 - 29/08/2013
51-то издание на Международния панаир за селско стопанство и хранително-вкусова промишленост АГРА, ще се проведе от 24-ти до 29-ти август 2013 г. в Помурски панаир, Горна Радгона, Словения.

В сектор винопроизводство и лозарство ще има представяне първата сглобяема изба.
Ще има изобилие в зелената програма с биологично и интегрирано производство, растения, торове и семена на бъдещето, най-добрите продукти за грижа за растенията и животните, храненето и защита, както и оборудване. Панаирът ще включва нови системи за защита от градушка, селскостопански продукти, строителни продукти за използване на възобновяеми източници на енергия, био-вата изолация от словенска овча вълна, и много други.

Камарата на земеделието и горите на Словения ще се присъедини към честването на годишнината на панаира с демонстрация на тема 50 години обща селскостопанска политика на ЕС. Словенската кооперативна асоциация ще отбележи Международния ден на кооперациите и 140-годишнината от създаването на кооперациите в Словения.
Словенските стопанства и ферми за селски туризъм ще предложат регионални защитени хранителни продукти и богата гама от местни забележителности.
Ще има дегустация на над 600 вина от свободното национално оценяване Vino Slovenija Gornja Radgona в Wine House.
Занаятчийски изделия, малки търговски продукти и превозни средства за доставка и потребителски стоки ще се продават по време на панаира.
Гост на изложението е австрийския регион Щирия. Вниманието ще бъде специално съсредоточено на настоящите изложители, участващи в "Genuss Österreich регион". Представянето на сръбските изложители ще включва автономната област Войводина, а също Република Сръбска, Босна и Херцеговина, както и Унгария. Полша участва в общата изложба, а Бразилия е посетителя от другата страна на океана.

Националната изложба на петнисти говеда и Липицански коне ще бъде на преден планв програмата.
Изложението ще бъде съпътствано от изложба на местни словенски домашни породи животни (едър рогат добитък, коне, агнета, прасета, кокошки, пчели).

Децата ще могат да се присъединят творчески в детската градина, посветена на селското стопанство, да опитат домашно приготвена храна и да опознаят атракциите на панаира под професионални грижи.
Изложбени показатели за 2012 г.:

Обща изложбена площ - 68,300 м2, от които 23,000 м2 покрита, 27,000 м2 открита площ, 3,000 м2 изложба на селскостопански животни и 15,300 м2 площ за демонстрации
ПРОГРАМА-
Събота, 24-ти август
Ден нТърсене